Menu

Forretter/starters

Parmaskinke & Melonsalat Kr 142,-

Parma ham with melon salad

Allergener: soya/laktose/gluten/sitrus

Allergener: soya/laktose/glutensitrus

Torsketunge med skalldyrsaus- kr 146,-

Cod Tongues with shellfish sauce

Allergener: Soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg.


Rødbetsalat med røkt ørret og blåmuggost Kr 148,-

Beetroot salad with smoked trout tartar and blue cheese

Allergener: Soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg

Carpaccio av Klippfisk med urte vinagrette- Kr 149,-

Carpaccio of salted dried cod fish with herb vinaigrette.

Allergener: Soya/Laktose/Skalldyr/Fisk/Sitrus/løk.

Suppe/ soup

Byens beste fiskesuppe  Kr 146,-
The Best Fish Soup in Town
Dagens fangst av fisk & Skalldyr// today’s catch of fish & shellfish. The Best Fish Soup in Town.
Allergener: laktose/skalldyr/sitrus/gluten/sesamfrø/egg/fisk

Bacalao

Parmaskinke Bacalao- kr 353

Ryggstykket fra vår gran reserva klippfisk stykke snurret med Parma skinke, Pestopotet, dagens grønnsaker, baconsaus. // loins from our Gran reserve grilled with Parma ham, Pesto potato, today’s vegetables, bacon sauce
Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg


Bacalao De Noruego Kr 348,-
Dampet ryggstykke av klippfisk, bacon saus, ertepure,grønnsaker og poteter.// Steamed Loins of salted dried
cod, bacon sauce, peas puree, vegetables and potatoes
Allergener: soya/laktose/fisk/løk


Gratinert klippfiskrygg med gulrot purre- kr 349,-

Gratinert Ryggstykke av klippfisk, sesong grønnsaker, gulrot purre, gratinering saus, poteter. Gratinated
Loins of salted drid cod, Seasonal Vegetables, Carrot Lemon, cod fish Sauce, Potatoes
llergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg



Bacalao Vizcania- kr 346,- 

«den røde bacalao spanske» Tomat basert klippfiskgryte serveres med løk/paprika/oliven og poteter
// «The red bacalao Spanish “ tomato salted dried cod served with onions / peppers / olives and potatoes.
Allergener: soya/laktose/fisk/hvitløk/løk/paprika


Bacalao Com Natas- kr 348,-

«den gule bacalaoen Portugal» kremet klippfisksaus med karri, grønnsaker, bakt små potet.
“The yellow bacalao Portugal» creamy clipfish sauce with curry, vegetables, baked small potato
Allergener: soya/laktose/egg/fisk/selleri/pinjekjerne


Italian Style Bacalao- kr 346,-

«den grønne bacalaoen» lagvis med pestopoteter/ klippfisk/aioli/tomater/bacon. “Green bacalao” layered
with pesto potatoes / clipfish / aioli / tomato / bacon.
Allergener: pinjekjerner/laktose/soya/egg/fisk


Royal Bacalao Plate kr 373,-

«en Bacalao symfoni» Her får dere et utvalg av 3 typer bacalao. Bacalao Vizcaina / Italian Style Bacalao /Bacalao Com Natas (minimum 2 personer)// «A Bacalao Symphony» Here you get a selection of 3 types of bacalao. Bacalao Vizcaina / Italian Style Bacalao / Bacalao Com Natas (minimum 2 people).
Allergener: soya/laktose/egg/fisk/selleri/pinjekjerne

 

Fiskeretter
Fish


Hvalbiff klassisk med kremet tyttebærsaus - kr 343,-

Hvalbiff serveres med dagens grønnsaker, poteter og vår kremet tyttebærsaus.// Whale steak Classic with creamy
lingonberry sauce today’s vegetables, potatoes
Allergener. Soya/laktose/skalldyr/sitrus/fisk.

                         

Pannestekt Breiflabb- kr 358,-

Sesong grønnsaker, dagens skalldyr og potet purre. Pan Fried Monkfish with shellfish sauce seasonal vegetables,
today’s shellfish and potato puree
Allergener: laktose/gluten/skalldyr/sitrus/soya/bløtdyr/fisk

 

BLÅSKJELL & NORSK PEPPER KRABBE - kr 395,-

Mussels & Norwegian Pepper crab (minimum 2 persons). Norwegian and Asian cuisine are served as sharing Food
(minimum 2 persons). Here you can taste Norwegian mussels and Norwegian brown crab
Allergener: skalldyr/bløtdyr/gluten/citrus/hvitløk


Kjøttretter
Meat dishes


Norsk Lam klassiker marinert med urter Kr 349,-

Sesong grønnsaker, bakte små poeter, husets lamme saus.// Norweagien Lamb classic marinated with herbs, Seasonal
vegetables, baked small potatoes, house lamb sauce
Allergener: laktose/soya/sitrus/løk/hvitløk

 OKSE Indrefilet av Limosin oksen- 398                                                                                                   

Vår indrefilet er mørnet i 21 dager i dry cooler, serveres med sesongens grønnsaker, potet purè og Husets biff saus.//
Our tenderloin is for 21 days in dry cooler, served with seasonal vegetables, potato purée and house steak sauce.
Allergener: soya/laktose/løk/hvitløk

I want my cooking to reflect the rugged nature and climate of Norway. I want to create a progressive environment that has a emphasis on the outstanding produce of our region.

 

Dessert

Sjokolade fondant Kr 139,-

Dagens frukt og bær og vaniljeis// Chocolate fondant today’s fruits, berries and vanilla ice cream.
Allergener: laktose/gluten/egg/nøtter.


Crème Brûlèe Kr 146,-

Dagens frukter og bær. Crème Brûlèe With today’s fruits and berries.
llergener: laktose/sitrus/egg


“For You My Love” Kr 138,-

Vaniljeis med bjørnebærskum, Dagens frukt og bær Vanillaice, cream with blackberry foam and today’s
fruits, berries.
allergener: laktose/nøtter/egg/gluten

Husets Ostekake  kr 146,-
dagens frukt og bær. Our famous cheesecake with today’s fruits and berries.
Allergener: laktose/nøtter/egg/gluten

XL`S Ostetallerken kr 163,-

Et lite utvalg av Norske oster, serveres med godt tilbehør. Alltid en sikker slager etter et godt måltid.
House Cheeseboard A small selection of Norwegian cheeses
Allergener: laktose/nøtter/gluten/sitrus

Bestill bord
Bestill bord

Vår meny

XL Diner

Husk å trykke "SEND BESTILLING" Bestillinger er bekreftet når dere har motatt bekreftelse på e-post eller sms

Send oss din bestilling, og vi vil ta kontakt med deg for å bekrefte reservasjonen.
Vi gjør oppmerksom på at bestillinger gjennom mobilenheter ikke alltid går gjennom.
Bestillinger er bekreftet når dere har mottatt bekreftelse med dato, sted og tid på e-post eller SMS.

Grupper på over 10 personer: 
må bestille en felles meny fra vår gruppemeny (f.eks. 1 felles forrett, 1 hovedrett med fisk og 1 hovedrett med kjøtt, og 1 felles dessert). Denne menyen må sendes til oss senest dagen før.  Dette for at våre kokker skal kunne servere dere den kvaliteten vi ønsker å ha på rettene våre, samt praktisk gjennomføring.

Vi gjør dere oppmerksomme på at vi ikke deler/splitter regninger.

Vi kan dessverre ikke garantere vindusbord.

Ønsker du å bestille bord etter kl. 15.00 for samme dag, vil vi anbefale deg å ringe 70 12 42 53 for sikkerhets skyld.