FORRETTER // STARTERS

Marinert melon med parmaskinke kr 179

Marinert melon med anis og kanel, servert med Parmaskinke, kremet dill- og gressløksaus //
Marinated melon with anise and cinnamon, served with Parma ham and creamy dill and chive sauce

Allergener: laktose, egg // Allergens: lactose, egg

SUPPE // SOUP

Byens beste fiskesuppe kr 183 (forrett//starter)
som hovedrett // as main course kr 305

– en av XL Diners signaturretter! // – one of XL Diner's signature dishes!
med dagens fangst av fisk og skalldyr //
The best fish soup in town with today’s catch of fish and shellfish

Allergener: laktose, skalldyr, sitrus, gluten, fisk
Allergens: lactose, shellfish, citrus, gluten, fish

FISK // FISH

Breiflabb med skalldyrsaus kr 389

Breiflabb servert med sesongens grønnsaker og dagens poteter //
Monkfish served with seasonal vegetables and today's potatoes

Allergener: laktose, skalldyr, bløtdyr, fisk // Allergens: lactose, shellfish, molluscs, fish

kjøtt // meat

Biff med rødvinssaus kr 435

Oksebiff servert med sesongens grønnsaker, dagens poteter og rødvinssaus //
Beef steak served with seasonal vegetables, today’s potatoes and red wine sauce

Allergener: laktose  // Allergens: lactose

BACALAO

Royal Bacalao Plate kr 523

– en av XL Diners signaturretter! // – one of XL Diner's signature dishes!

Min. to personer (pris per person). 3-retters bacalomeny: Bacalao Italian style, Bacalao Vizcaina og Bacalhau com natas servert med brød og smør //
Min. two persons (price per person). 3-course bacalao menu: Bacalao Italian style, Bacalao Vizcaina and Bacalhau com natas, served with bread and butter

Allergener: pinjekjerner, laktose, soya, egg, fisk
Allergens: pine nuts, lactose, soy, egg, fish

Klippfiskloins med parmaskinke kr 389

– en av XL Diners signaturretter! // – one of XL Diner's signature dishes!

Ryggstykket fra gran reserva klippfisk med parmaskinke, poteter med pesto og bacon //
Back loins of gran reserva clipfish with Parma ham, pesto potatoes, and bacon

Allergener: laktose, pinjekjerner, fisk
Allergens: lactose, pine nuts, fish