FORRETTER // STARTERS

Marinert melon med parmaskinke kr 186

Marinert melon med anis og kanel, servert med Parmaskinke, kremet dill- og gressløksaus
Marinated melon with anise and cinnamon, served with Parma ham and creamy dill and chive sauce

Allergener: laktose // Allergens: lactose

Stekte kamskjell kr 196

Lune kamskjell servert med eple- og fennikelsalat og blåmuggost-krem
Tender scallops served with apple- and fennel salad and blue cheese cream

Allergener: skalldyr, laktose // Allergens: shellfish, lactose

SUPPE // SOUP

Byens beste fiskesuppe kr 194

– en av XL Diners signaturretter! // – one of XL Diner's signature dishes!
med dagens fangst av fisk og skalldyr
The best fish soup in town with today’s catch of fish and shellfish

Allergener: laktose, skalldyr, sitrus, gluten, sesamfrø, egg, fisk // Allergens: lactose, shellfish, citrus, gluten, sesame seeds, egg, fish

FISK // FISH

Dagens fangst av fisk og skalldyr kr 396

servert med sesongens råvarer og tilbehør
Today's catch of fish and shellfish served with seasonal ingredients and side dishes

Allergener: laktose, skalldyr, bløtdyr, fisk // Allergens: lactose, shellfish, molluscs, fish

kjøtt // meat

Biff med soppsaus kr 475

Biff av okse servert med soppsaus, sesongens grønnsaker, gulrotkrem og sprø småpoteter
Beef steak served with mushroom sauce, seasonal vegetables, carrot cream and crispy baked small potatoes

Allergener: laktose, sitrus  // Allergens: lactose, citrus

BACALAO

Royal Bacalao Plate kr 523

– en av XL Diners signaturretter! // – one of XL Diner's signature dishes!

Min. to personer (pris per person). 3-retters bacalomeny: Bacalao Italian style, Bacalao Vizcaina og Bacalhau com natas servert med brød og smør //
Min. two persons (price per person). 3-course bacalao menu: Bacalao Italian style, Bacalao Vizcaina and Bacalhau com natas, served with bread and butter

Allergener: pinjekjerner, laktose, soya, egg, fisk // Allergens: pine nuts, lactose, soy, egg, fish

Bacalhau à Lagareiro kr 393

Tradisjonell portugisisk klippfiskrett, med klippfiskrygg servert med bakt hvitløk og knuste poteter, grønnsaker, oliven og hvitløksolje confit
A traditional Portuguese clipfish dish, with clipfish loin served with crushed potatoes, vegetables, olives, and onion & garlic confit oil

Allergener: laktose, fisk // Allergens: lactose, fish

Klippfiskloins med parmaskinke kr 396

– en av XL Diners signaturretter! // – one of XL Diner's signature dishes!

Ryggstykket fra gran reserva klippfisk med parmaskinke, poteter med pesto og bacon
Back loins of gran reserva clipfish with Parma ham, pesto potatoes, and bacon

Allergener: laktose, pinjekjerner, fisk // Allergens: lactose, pine nuts, fish