Meny

Forretter/starters

Parmaskinke & Melonsalat Kr 142,-
/ Parma ham salad with melon
Italiensk parmaskinke serveres med velsmakende melonsalat, ost,
ristede nøtter og vår smaksrike vinaigrette.
Allergener: soya/laktose/glutensitrus

Pannestekt torsketunge Kr 158,-
/ Pan Fried Cod Tongues
En fantastisk forrett med torsketunger som vi har dobbel panert og pannestekt,
og smaksrikt tilbehør. En crispy forrett med masse deilige smaker.
Allergener: soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg

Dampede blåskjell i hvitvinssaus Kr 146,-
/ Steamed mussels in white wine sauce
En smakfull og klassisk forrett serveres på sin beste måte sammen med
en kraftig hvitvinssaus og smaksrik tilbehør.
Allergener: Soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg

Carpaccio De Bacalao  Kr 149,-
/ Carpaccio De Bacalao
Tynne skiver av ryggstykke av klippfisk, med oliven olje og smaksrikt tilbehør./ Thin slices of bacalao with olive oil and flavorful garnish.
Allergener: Soya/Laktose/Skalldyr/Fisk/sitrus/løk.

Suppe/ soup

Byens beste fiskesuppe  Kr 146,-
The Best Fish Soup in Town

Når båtene legger til her nede på morgenen, er vi der å henter dagens beste råvarer. Vi tar dem med oss inn på kjøkkenet der Roar, vår Restaurantsjef med lang og rikholdig erfaring lager dagens fiskesuppe ut ifra de beste råvarer tilgjengelig. Every morning we run down to the harbour, and bring back the best fish, clams and shellfish to our kitchen, where our Restaurant manager Roar with years of expirence, will oversee the making, and recreate that special feel to our soup. Allergener: laktose/skalldyr/sitrus/gluten/sesamfrø/egg/fisk

Bacalao

Parmaskinke Bacalao
/ Parma ham Bacalao Kr 353,-
Parmaskinken er kjent som verdens beste skinke. Italienerne satte disse to smakene sammen og det var som hånd i hanske. Vi har tatt med oss den italienske følelsen og den autentiske parmaskinken inn i vårt kjøkken. Her har vi surret skinken rundt klippfisken og baker den i stekeovnen med ett lokk av vår osteblanding. Vi serverer den med bacon, grønnsaker og pestopoteter.
Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg

Klassisk Klippfisk & Bacon Kr 348,-
/ Bacalao de Noruego classic Norwegian recipe with peas and bacon
Klippfisk med ertestuing. En klassisk oppskrift du kunne finne på festbordene allerede på starten av 1900-tallet. Smakene som ble hentet frem når familiene ble samlet for de spesielle anledningene, kanskje når far kom hjem fra sjøen eller som et siste måltid før yngstemann skulle ut i verden. Vi har tatt den med oss inn i vårt kjøkken og vil gi deg den gode følelsen. Allergener: soya/laktose

Gratinert klippfiskrygg
/ Bacalao de gratinado Kr 349,-
Gratinert klippfisk er en smaksrik opplevelse for mange. Denne oppskrift fikk jeg av en fantastisk hyggelig voksen dame fra Lisboa, det har vært familiens hemmelige oppskrift. Her bruker vi ryggstykket av klippfisken hvor vi gratinerer den med smaksrike oster og urter. Serveres med smaksrike grønnsaker.
En klassiker fra Portugal. Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg


Bacalao Vizcania
/ Bacalao Vizcaina Kr 346,-
Den røde Bacalaoen. Det var muligens her det startet for mange, den første bacalaoen, for kanskje så mye som 1000-år siden. Den bacalaoen som i forskjellige former blir servert i de tusen hjem den dag i dag. Den spanske-bacalaoen. Her du får sjansen til å kjenne de sydlige flammene ta over fisken slik jomfruen fra Vizcania ville ha den, sammen med poteter, oliven,
sterke krydder og smaksrike grønnsaker.
Allergener: soya/laktose/fisk/egg

Bacalao Com Natas
/ Bacalao Com Natas Kr 348,-
Eller bacalao med fløte, direkte oversatt, om du vil. En portugisisk vinner modernisert av den portugisiske kokken João Ribeiro og etterlignet på fem kontinenter. Sammen med fløten, baker vi fisken med stekte poteter, en grønnsaks symfoni og vår egen kremet klippfisksaus med karri, hvitløk og ferske urter. Bacalao Com Natas with fried potatoes, vegetable symphony and our in house creamed sauce with curry, garlic and fresh herbs.
Allergener: soya/laktose/egg/fisk/selleri/pinjekjerne

Italian Style Bacalao
/ Italian Style Bacalao Kr 346,-
En italiensk oppskrift inspirert av kjøkkensjef Tony, en av de mange mentorene til vår egen XL grunnlegger, Ivar Breivik. Tony´s håndtering av den edle klippfisken gjentas med stolthet i vårt eget kjøkken. I denne retten serverer vi klippfisk lagvis mellom pestopotetene, med et lag av aioli og bacon. Buon Appetito! We serve the bacalao in between a pesto potato purée,
we treat you with aioli and bacon
Allergener: pinjekjerner/laktose/soya/egg/fisk

Royal Bacalao Plate
/ The Royal Bacalao Plate Kr 373,- Pr. person
Noen ganger går det ikke an å bestemme seg. Derfor kan vi by deg på vår kongelige Bacalao tallerken som tar deg med til tre av våre fantastiske retter. Her vil du få Bacalao con Natas, Bacalao Vizcanina og Italian style Bacalao med godt tilbehør (minimum 2 personer)
Sometimes you can´t make up your mind. The royal platter is a selection of three of our finest recipes. Bacalao con Natas, Bacalao Vizcanina and Italian style Bacalao (Minimum 2 pr.per)
Allergener: soya/pinjekjerner/laktose/egg

 

Fiskeretter
Fish


Hvalbiff klassisk med kremet tyttebærsaus                          /Whale steak classic with creamy lingonberrysous    343,-                              Pannestekt hvalbiff serveres med dagens grønnsaker, poteter og kremet tyttebærsaus/ Pan fried whale steak served with today`s vegetables, potatoes and our creamy lingonberrysous.//Allergener: Soya, laktose, skalldyr,sitrus,fisk.                        

Pannestekt Breiflabb kjaker
/ Pan fried Monkfish cheeks  kr 358,-
Pannestekt breiflabb kjaker serveres med sesongens grønnsaker, skalldyr saus og potetpure./ Pan fried Monkfish cheeks seved with sesons vegetables, shellfish sause and potato puree.
Allergener: laktose/gluten/skalldyr/sitrus/soya/bløtdyr/fisk

BLÅSKJELL & NORSK PEPPER KRABBE                                                                     / Mussels & Norwegian pepper crab Kr 395,-                                                               Havets nytelser på en tvist av det Norske og det Asiatiske kjøkken.(Minimum 2 personer)her får man smake Norske blåskjell og Norsk brun krabbe på det beste./ The sea`s pleasure in a dispute of Norwegian and Asian cuisine(minimum 2 persons)Her can you taste Norwegian mussels and Norwegian brown crab at the best./Allergener: skalldyr,bløtdyr,gluten,citrus,hvitløk.


Kjøttretter
Meat dishes


Norsk Lam klassiker  
/ Norwegian lamb classic  Kr 349,-
Lam som er langtidstekt over natten, tilsatt urter fra naturen. Serveres med godt tilbehør.. Lamb added with herbs from the nature, along with all the trimmings, you have a wonderful meat dish right from the grill.
Allergener: laktose/soya, sitrus

 INDRE FILET AV OKSE                                                                                                     /Beef tenderloin Kr 398,-                                                                                                   Vår indrefilet av Limosin okse som er beste man kan få av Norsk oksekjøtt er mørnet i 21 dager i dry cooler, serveres med sesongens grønnsaker, potet pure og rødvin sjy/ Our tenderloin of Limousin beef, which is the best of Norwegian beef Is the mortar for 21 days in dry coolder, served with seasonal vegetables, potato pure and red wine sause./ Allergener: soya,laktose,løk,hvitløk.

 

 

 

 

 

 

 

Dessert

Klassisk Sjokolade fondant Kr 139,-
/ Served with vanilla ice cream and seasons fruit
For alle som elsker sjokolade, så er dette desserten for dere.
Servert med vaniljeis og sesongens frukter.
Allergener: laktose/gluten/egg/nøtter.

Crème Brûlèe Kr 146,-
/ Crème Brûlèe
Crème brûlée, fra fransk, også kjent som brent krem, crema catalana eller Trinity krem. Funnet i oppskriftsbøker tilbake fra 1690-tallet, med egen variant fra samtlige europeiske kjøkken.
Allergener: laktose/sitrus/egg

“For You My Love” Kr 138,-
/ Vanilla ice cream with blackberry foam, caramel and cinnamon chips
Vaniljeis med bjørnebærskum. Den klassiske slageren som alltid vil bestå og
aldri gå av mote. En frisk og syrlig dessert med karamell og kanelchips.
Allergener: laktose/nøtter/egg/gluten

Vår berømte ostekake                                                              / Our famous cheesecake Kr 146,-
Vår smaksrike ostekake, serveres med dagens bær og frukt./Our flavorful cheescake,seved with todays berrys & fruits.
Allergener: laktose/nøtter/egg/gluten/situs.

XL`S Ostetallerken                                                                  / XL`S Cheese platter  163,-                                                Ett lite utvalg av Norske oster serveres sammen med smaksrikt tilbehør/ A small selection of Norwegian cheeses served with tasteful granish./ Allergener: laktose, nøtter, gluten, sitrus.

Bestill bord
Bestill bord

Vår meny

XL Diner

Husk å trykke "SEND BESTILLING" Bestillinger er bekreftet når dere har motatt bekreftelse på e-post eller sms

Send oss din bestilling, og vi vil ta kontakt med deg for å bekrefte reservasjonen.
Vi gjør oppmerksom på at bestillinger gjennom mobilenheter ikke alltid går gjennom.
Bestillinger er bekreftet når dere har mottatt bekreftelse med dato, sted og tid på e-post eller SMS.

Grupper på over 10 personer: 
må bestille en felles meny fra vår gruppemeny (f.eks. 1 felles forrett, 1 hovedrett med fisk og 1 hovedrett med kjøtt, og 1 felles dessert). Denne menyen må sendes til oss senest dagen før.  Dette for at våre kokker skal kunne servere dere den kvaliteten vi ønsker å ha på rettene våre, samt praktisk gjennomføring.

Vi gjør dere oppmerksomme på at vi ikke deler/splitter regninger.

Vi kan dessverre ikke garantere vindusbord.

Ønsker du å bestille bord etter kl. 15.00 for samme dag, vil vi anbefale deg å ringe 70 12 42 53 for sikkerhets skyld.