Meny

Forretter / starters

Røkt ørret med rødbetsalat og blåmuggost kr 154,-
Smoked trout with beetroot salad and blue cheese.
Allergener: Soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg


Kamskjell & villreker med skalldyrsaus kr 158,-
Scallops and shrimps with shellfish sauce.
Allergener: Soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg

 

Suppe / soup

Byens beste fiskesuppe kr 146,-
Med dagens fangst av fisk & skalldyr // With today’s
catch of fish & shellfish. The best fish soup in town.
Allergener: laktose/skalldyr/sitrus/gluten/sesamfrø/egg/fisk

 

Fisk / Fish

Dagens fangst av fisk & skalldyr  kr  364,-
XLs fisk & skalldyrtallerken servert med sesongens grønnsaker. Saus og poteter blir tilpasset etter hvilken fisk og skalldyr som ligger på tallerkenen // XL's fish & shellfish platter with today's catch, served with seasonal vegetables, sauce and potatoes suited to the fish and shellfish on the plate
Allergener: laktose/gluten/skalldyr/sitrus/soya/bløtdyr/fisk

Bacalao

Bacalao Vizcaina kr 352,-
Tomatbasert klippfiskgryte med løk, paprika, oliven og poteter - «den spanske, røde bacalaoen» // Tomato based clipfish dish with onions, red bell peppers, olives and tomatoes - «the Spanish, red bacalao»
Allergener: soya/laktose/fisk/hvitløk/løk/paprika

 

Bacalao Italian Style kr 356,-
«Den grønne bacalaoen», med lag av pestopoteter, klippfisk, aïoli, tomater og bacon // “The green bacalao”, with layers of pesto potatoes, clipfish, aïoli, tomatoes and bacon
Allergener: pinjekjerner/laktose/soya/egg/fisk

 

Bacalao com Natas kr 358,-
«Den gule , portugisiske bacalaoen», med kremet klippfisksaus
med karri, grønnsaker og bakte småpoteter //
“The yellow, Portuguese bacalao», with creamy clipfish sauce
with curry, vegetables, and baked small potatoes.
Allergener: soya/laktose/egg/fisk/selleri/pinjekjerne

 

Royal Bacalao Plate kr 386,- per person
«En bacalaosymfoni». Her får du et utvalg av tre typer bacalao - bacalao Vizcaina, Bacalao Italian Style og Bacalao com Natas (minimum 2 personer) // «A bacalao symphony». Here you will be served a selection of Three different bacalao types - Bacalao Vizcaina, Bacalao Italian Style and Bacalao com Natas (minimum 2 persons). Allergener: soya/laktose/egg/fisk/selleri/pinjekjerne

 

Bacalao med parmaskinke kr 386,-
Ryggstykket fra Gran Reserva-klippfisk surret med parmaskinke og servert med pestopotet, dagens grønnsaker og bacon // Gran Reserva clipfish loins wrapped with Parma ham and served with pesto potatoes, today’s vegetables and bacon. Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg

 

 

KJØTT / MEAT

Dagens kjøttrett kr 368,-

Serveres med sesongens grønnsaker og smakfullt tilbehør // Served with the season's vegetables and tasteful sides. 
Allergener: soya/laktose/løk/hvitløk

Dessert

Sjokoladefondant   kr 143,-

Serveres med dagens frukt, bær og jordbærsorbet // Chocolate fondant served with today’s fruits, berries and strawberry sorbet.
Allergener: laktose/gluten/egg/nøtter

Crème Brûlèe     kr 146,-

Serveres med dagens frukt og bær // Crème Brûlèe served with today’s fruits and berries
Allergener: laktose/sitrus/egg

"For you my love"   kr 142,-

Vaniljeis med bjørnebærskum, dagens frukt og bær // Vanilla ice cream with blackberry foam, today's fruits and berries
Allergener: laktose/nøtter/egg/gluten

Vaniljeis & sorbet   kr 89,-

En kule vaniljeis og en kule sorbet // One scoop of vanilla ice and sorbet
Allergener: laktose

 

 

Bestill bord
Bestill bord

NB: Bestillingen er først bekreftet når du har mottatt en e-post/SMS med dato, sted og tid.

Ring 70 12 42 53 om du ønsker å bestille bord for flere enn 10 personer :-)

Kontoret er betjent fra 10-16, etter dette kan det beklageligvis hende at du må vente eller ikke får svar fordi vi har fullt og må ta oss av gjestene.

Husk å trykke på "Send"-knappen når du har lagt inn opplysningene dine. Innimellom kan det dessverre skje at bestillinger via mobilenheter ikke går gjennom. 

Vi deler/splitter helst ikke regninger og kan dessverre ikke garantere at du får vindusbord.

Velkommen til XL Diner!

Grupper på over 10 personer: 
For at dere som gruppe skal få en best mulig opplevelse, ber vi om at det bestilles en felles meny fra gruppemenyen (f.eks. 1 felles forrett, 1 hovedrett med fisk eller kjøtt og 1 felles dessert). Denne menyen må sendes til oss senest dagen før ankomst. 

Avbestillingsfrister og -regler for grupper over 15 personer: