Meny

Forretter/starters

Røkt ørret med rødbetsalat og blåmuggost kr 148,-
Smoked trout with beetroot salad  and blue cheese.
Allergener: Soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg.

 

Parmaskinke & Melonsalat Kr 142,-
Parma ham with melon salad.
Allergener: soya/laktose/gluten/sitrus


Kamskjell & Villreker med Skalldyrsaus Kr 146,-
Scallops and Shrimp with Shellfish Sauce.
Allergener: Soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg

Rakfisk XL Style kr 149,-
Tradisjonelt er ikke kjedelig.Vi setter sammen det
tradisjonelle tilbehøret med små twister, og litt finesse.


 

Suppe/ soup

Byens Beste Fiskesuppe kr 146,-
Med dagens fangst av fisk & Skalldyr// With today’s
catch of fish & shellfish. The Best Fish Soup in Town.
Allergener: laktose/skalldyr/sitrus/gluten/sesamfrø/egg/fisk

Fiskeretter / Fish

Pannestekt Breiflabb med skalldyrsaus kr 358,-
Sesongens grønnsaker, dagens skalldyr og potetpure.
Pan fried monkfish with shellfish sauce, seasonal
vegetables, today’s shellfish and potato puree.
Allergener: laktose/gluten/skalldyr/sitrus/soya/bløtdyr/fisk

 

 

Bacalao

Bacalao Vizcaina Kr 346,-
«Den Spanske røde bacalao» Tomat basert klippfiskgryte
serveres med løk/paprika/oliven og poteter
// «The Spanish red bacalao» tomato dried cod served
with onions / peppers / olives and potatoes.
Allergener: soya/laktose/fisk/hvitløk/løk/paprika

 

Italian Style Bacalao Kr 346,-
«Den grønne bacalaoen» Lagvis  med pestopoteter/
klippfisk/aioli/tomater/bacon. “Green bacalao” layered
with pesto potatoes / klipfish / aioli / tomato / bacon.
Allergener: pinjekjerner/laktose/soya/egg/fisk

 

Bacalao Com Natas Kr 348,-
«Den gule bacalaoen  fra Portugal» Kremet klippfisksaus
med karri, grønnsaker og bakt små potet.
“The yellow bacalao Portugal» creamy clipfish sauce
with curry, vegetables, baked small potato.
Allergener: soya/laktose/egg/fisk/selleri/pinjekjerne

 

Royal Bacalao Plate Kr 373,- Pr. person
«En Bacalaosymfoni» Her får dere et utvalg av 3 typer
bacalao. Bacalao Vizcaina / Italian Style Bacalao /Bacalao Com Natas
(minimum 2 personer)// «A Bacalao Symphony» Here you get a selection of 3
types of bacalao. Bacalao Vizcaina / Italian Style Bacalao / Bacalao Com Natas.(minimum 2 people). Allergener: soya/laktose/egg/fisk/selleri/pinjekjerne

 

Parmaskinke Bacalao Kr 353,-
Ryggstykket fra vår gran reserva klippfisk stykke surret med Parma skinke, Pestopotet, dagens grønnsaker, bacaon. // loins from our Gran reserve grilled with Parma ham, Pesto potato, today’s vegetables, bacaon. Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg


Gratinert klippfiskrygg med gulrotpure Kr 349,-
Gratinert ryggstykke av klippfisk, sesongens grønnsaker, gulrotpure, gratinering saus, poteter. Gratinated Loins of dried cod, seasonal vegetables, carrot puree, cod fish sauce and potatoes. Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg

 

 

 

Julemat Hovedretter

 

Lutefisk Kr 395,-
Hele grunnlaget for XL diner er bygget rundt heder og tilberedning av en av
Norges store skatter - klippfisken. Vi gjør ikke noe unntak når det kommer til
Lutefisken, som serveres deg med stuede erter, mandelpoteter, baconfett, tre
typer sennep og flatbrød. Dette to ganger om du skulle ønske det


Tradisjonell Sunnmørsk juletallerken Kr 412,-
Her på Sunnmøre skal du ikke trenge å velge, ei heller på XL diner som
serverer deg vår store juletallerken med alt det gode julekjøttet - svineribbe,
pinnekjøtt og julepølse. Denne tallerkenen fylt med glede følges av skåler med
ditt favoritt tilbehør; rødkål, surkål, mandelpoteter, kålrotstappe og ribbefett.


XL Diners berømte ”Jul med Klippfisk” Kr 385,-
Ryggstykke av klippfisk servert sammen med sin sjelevenn fra
landjorden, pinnekjøttet. Denne lykkelige unionen mellom sjø
og land får solid støtte av ertestuing og rotmos.

Kjøttretter / Meat dishes
 

Indrefilet av Limosinokse KR 398,-
Vår indrefilet er mørnet i 21 dager i dry cooler, serveres med sesongens grønnsaker, potetpurè og husets biff saus. // Our tenderloin is for 21 days  in dry cooler, served with seasonal vegetables, potato purée, and house steak sauce. Allergener: soya/laktose/løk/hvitløk

 

 

Dessert

Sjokolade fondant   Kr 139,-

Dagens frukt, bær og vaniljeis. // Chocolate fondant with
today’s fruits, berries and vanilla ice cream.
Allergener: laktose/gluten/egg/nøtter.

Crème Brûlèe     Kr 146,-

Dagens frukter og bær. // Crème Brûlèe with
today’s fruits and berries.
Allergener: laktose/sitrus/egg

“For You My Love”     Kr 138,-

Vaniljeis med bjørnebærskum, dagens  frukt og bær.
// Vanilla ice cream with blackberry foam,
today’s  fruits and berries.
Allergener: laktose/nøtter/egg/gluten

 

 

Bestill bord
Bestill bord

Vår meny

XL Diner

Husk å trykke "SEND BESTILLING" Bestillinger er bekreftet når dere har motatt bekreftelse på e-post eller sms

Send oss din bestilling, og vi vil ta kontakt med deg for å bekrefte reservasjonen.
Vi gjør oppmerksom på at bestillinger gjennom mobilenheter ikke alltid går gjennom.
Bestillinger er bekreftet når dere har mottatt bekreftelse med dato, sted og tid på e-post eller SMS.

Grupper på over 10 personer: 
må bestille en felles meny fra vår gruppemeny (f.eks. 1 felles forrett, 1 hovedrett med fisk og 1 hovedrett med kjøtt, og 1 felles dessert). Denne menyen må sendes til oss senest dagen før.  Dette for at våre kokker skal kunne servere dere den kvaliteten vi ønsker å ha på rettene våre, samt praktisk gjennomføring.

Vi gjør dere oppmerksomme på at vi ikke deler/splitter regninger.

Vi kan dessverre ikke garantere vindusbord.

Ønsker du å bestille bord etter kl. 15.00 for samme dag, vil vi anbefale deg å ringe 70 12 42 53 for sikkerhets skyld.