MAIN DISHES OF FISH

LOCAL COD AND SALMON KR 428

Perfectly cooked cod and salmon, served with the chef’s selection of seasonal vegetables, delicate potatoes, and a flavorful sauce.

Perfekt tilberedt torsk og laks, servert med kjøkkensjefens utvalgte sesonggrønnsaker, delikate poteter og en smakfull saus.

Allergener: laktose, skalldyr, bløtdyr, fisk // Allergens: lactose, shellfish, molluscs, fish

MOULES FRITES WITH SAFFRON SAUCE KR 329

White wine-steamed mussels served in a fragrant saffron sauce, accompanied by crispy French fries, fresh bread, and creamy aïoli. A beloved classic with a refined twist.

Hvitvinsdampede blåskjell servert med en aromatisk safransaus, sprø pommes frites, ferskt brød og kremet aïoli. Et elegant løft på en klassisk rett.

Allergener: laktose, skalldyr, bløtdyr, fisk // Allergens: lactose, shellfish, molluscs, fish

SEAFOOD SOUP AS MAIN COURSE KR 326

A rich and flavourful creamy fish soup made with today’s catch of fresh fish and shellfish, served with baby potatoes and a touch of love from the kitchen.

Kremet og smakfull fiskesuppe laget på dagens fangst av fersk fisk og skalldyr, servert med småpoteter og en dose kjærlighet fra kjøkkenet.

Allergener: laktose, skalldyr, sitrus, hvetemel, fisk // Allergens: lactose, shellfish, citrus, white flour, fish

MAIN DISH OF MEAT

TODAY'S MEAT KR 428

The chef’s selection of meat – served with today’s vegetables, perfectly cooked potatoes, and a rich, flavourful sauce.

Dagens kjøtt Kjøkkensjefens utvalgte kjøttrett – servert med dagens grønnsaker, perfekt tilberedte poteter og en smakfull saus.

Allergener: laktose // Allergens: lactose


Royal bacalao MENU

XL Diner's famous three-course bacalao menu – made to be shared and enjoyed. In this menu, you will have a taste of our well-known Bacalao Vizcaina, Bacalao Italian Style and Bacalhau com Natas served with bread and butter. A real treasure chest when it comes to flavour!

XL Diners velkjente treretters bacalaomeny – laget for å deles og nytes. I denne menyen får du smake vår velkjente Bacalao Vizcaina, Bacalao Italian Style og Bacalhaum com Natas servert med brød og smør. En real skattkiste av smaksopplevelser!


ROYAL BACALAO MENU KR 595 PER PERSON (MIN. 2 P)

BACALAO VIZCAINA
“The Spanish, red bacalao” – a tomato-based casserole dish with clipfish, onions, bell peppers, olives, and potatoes, served with bread and butter.

«Den spanske, røde bacalaoen» – en tomatbasert gryterett med klippfisk, løk, paprika, oliven og poteter, servert med brød og smør.

Allergener: soya, fisk // Allergens: soy, fish
***
BACALAO ITALIAN STYLE
“The green bacalao” with layers of clipfish with pesto potatoes, tomatoes, red onion/celery ragù and bacon, served with bread and butter.

«Den grønne bacalaoen» med lag av k
lippfisk, pestopoteter, tomater, rødløk/selleriragù og bacon, servert med brød og smør.

Allergener: laktose, pinjekjerner, fisk // Allergens: lactose, pine nuts, fish
***
BACALHAU COM NATAS
“The yellow bacalao from Portugal” – creamy clipfish in a curry sauce with vegetables and baked baby potatoes. Served with fresh bread and butter.

«Den gule bacalaoen fra Portugal» – en kremet klippfiskrett med hint av karri, grønnsaker og ovnsbakte småpoteter. Serveres med ferskt brød og smør.

Allergener: laktose, pinjekjerner, fisk, skalldyr // Allergens: lactose, pine nuts, fish, shellfish